Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


4 «ΟΧΙ» στον Αλαβάνο
Παπαγιαννάκης, Φιλίνης, Ψαριανός και Τσούκαλης ήταν υπέρ της Ευρωσυνθήκης

Η δήλωση στελέχους του ΣΥΝ, πριν από λίγο καιρό, που την κατέγραψε και το «ΠΑΡΟΝ», ότι «η εσωκομματική μας κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια εικόνα μας» πέρασε απαρατήρητη από τα περισσότερα στελέχη, τα οποία ήταν ζαλισμένα από τη δημοσκοπική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε όμως η πραγματικότητα να επιβεβαιώσει την εκτίμηση αυτή και μάλιστα σε ένα κορυφαίο θέμα όπως η στάση του κόμματος απέναντι στην Ευρωσυνθήκη.


Στη διαδικασία κύρωσης της Ευρωσυνθήκης από τη Βουλή τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του κλίματος της «ανανεωτικής πτέρυγας» αρνήθηκαν να υπακούσουν στην κομματική γραμμή καταψήφισης της Ευρωσυνθήκης και απείχαν από την ψηφοφορία. Πρόκειται για τους Μ. Παπαγιαννάκη, Α. Φιλίνη, Γ. Ψαριανό και Ν. Τσούκαλη, οι οποίοι είχαν διαμηνύσει ότι εάν έπαιρναν μέρος στην ψηφοφορία, θα δήλωναν «παρών». Τελικά, προτίμησαν να απέχουν προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στο κόμμα. Κατά την εκτίμησή τους η Ευρωσυνθήκη ναι μεν δεν είναι αυτή που θα ήθελαν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα βήμα μπροστά από την ισχύουσα συνθήκη της Νίκαιας και τυχόν καταψήφισή της θα αποτελούσε οπισθοδρόμηση στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την κορυφαία διαφοροποίηση στελεχών του

ΣΥΡΙΖΑ επί ηγεσίας του δίδυμου Αλαβάνου-Τσίπρα και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει νέο κύκλο εσωστρέφειας σε μια περίοδο όπου αρκετοί θεωρούσαν ότι λόγω της δημοσκοπικής ανόδου αυτά τα φαινόμενα αποτελούσαν παρελθόν. Όμως ο διχασμός στο εσωτερικό του ΣΥΝ και πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εκλείψει ποτέ, απλώς τα προβλήματα κρύβονταν «κάτω από το χαλί» και τα επισκίαζε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις μετά τις τελευταίες εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες εμφανίστηκαν με ιδιαίτερη ένταση και στο θέμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων για τις πρυτανικές εκλογές. Ο ΣΥΝ έδωσε κριτική υποστήριξη σε αυτές τις κινητοποιήσεις (που έφτασαν μέχρι και στο απαράδεκτο γεγονός να καταστρέφονται οι κάλπες), κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και μερίδας πανεπιστημιακών που πρόσκεινται στον ΣΥΝ. Ήταν τέτοια η έκταση της σύγκρουσης, που μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι παίζει τον ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τον νόμο-πλαίσιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθούν και το επόμενο διάστημα με αυτόν τον διχασμό, ο οποίος με κάθε αφορμή θα έρχεται στην επιφάνεια. Κάτι που είναι φυσικό να στοιχίσει στη δημόσια εικόνα του κόμματος, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστή. Οι διαφορές για μια σειρά σοβαρά θέματα είναι υπαρκτές και δεν ξεπερνιούνται με επίπλαστες εκκλήσεις ενότητας ή με προτροπές για σιωπή λόγω της ανόδου που σημειώνει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Πρόκειται για εγγενείς διαφορές που συνοδεύουν τον ΣΥΝ από τη γέννησή του, αφού άλλη ιδεολογική αφετηρία έχουν τα προερχόμενα από το ΚΚΕ στελέχη και άλλη αυτοί που προέρχονται από το πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΑΡ. Διαφορές που φτάνουν μέχρι και την κυβερνητική πρόταση του κόμματος, αφού οι «ανανεωτικοί» θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ένας διάλογος με το ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, ενώ οι του «αριστερού ρεύματος», που είναι και η πλειοψηφία, το αποκλείουν κατηγορηματικά.

Οι διαφορές που υπάρχουν συζητήθηκαν σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Α. Αλαβάνου, αλλά δεν προέκυψε ομοφωνία, με αποτέλεσμα την ηχηρή διαφοροποίηση των τεσσάρων βουλευτών στην ψηφοφορία για την κύρωση της Ευρωσυνθήκης.


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=28530


Κατα τα αλλα μας το ''παιζουν'' φιλοι του λαου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια