Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

«ΕΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΤΗΝΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ»


Αν κάποιος γράφει για Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον μισό ποινικό κώδικα. Εάν όμως είναι αναρχικός ή αριστεριστής και γράφει ενάντια σε Έθνος και πατρίδα, τότε απολαμβάνει πλήρους ασυλίαςΤην Πέμπτη που πέρασε, εκδικαζόταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, η δίκη τεσσάρων νεαρών παιδιών, τα οποία συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, διότι έγραφαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Για την σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η εγκληματικότητα στην Αττική είναι ανεξέλεγκτη. Την ίδια στιγμή που η ελληνική αστυνομία παρακολουθεί απαθέστατα διάφορους "αντιεξουσιαστές" να γράφουν με σπρέι σε ιστορικά μνημεία, και δεν κάνει τίποτε.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η αντίδραση της αστυνομίας στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν τυχαία. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από τα "κεντρικά" της αστυνομίας, οποιαδήποτε "δράση" σχετικά με το "Μακεδονικό" να καταστέλλεται άμεσα. Αυτές οι πηγές επιβεβαιώνονται τόσο από το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και από την στάση των αστυνομικών δυνάμεων στις διάφορες ανοικτές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για το ζήτημα της Μακεδονίας, τις εβδομάδες που πέρασαν.
Ο Α. Τ. ήταν ένας από τους συλληφθέντες. Λόγω της σπουδαστικής του ιδιότητας, αναφέρουμε μόνο τα αρχικά του ονόματός του.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, για την σύλληψή σας, πέντε νεαρών εθνικιστών, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, με πάνω από 15 αστυνομικούς;
Πράγματι μας έκανε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε η Αστυνομία να μας συλλάβει. Ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα βγήκε στον δρόμο με 2 αυτοκίνητα της ασφάλειας, 1 συμβατικό περιπολικό αλλά και μοτοσικλέτες κλείνοντάς μας τον δρόμο και συλλαμβάνοντάς μας με τρόπο που θα ταίριαζε σε περιπτώσεις κοινών εγκληματιών.

-Ποιο ήταν το έγκλημά σας;
-Το "έγκλημά" μας όπως αυτό "στοιχειοθετήθηκε" στα έγγραφα της δικογραφίας που σχημάτισαν εναντίον μας ήταν η αναγραφή συνθημάτων εθνικού περιεχομένου σε σχολικό συγκρότημα. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2008 συνθήματα τέτοιου ακριβώς περιεχομένου είναι που ενοχλούν, ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο όπου εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό βρίσκονται στην επικαιρότητα.
-Από ότι μάθαμε, το αδίκημα που σας χρεώθηκε ήταν "διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας" και μάλιστα κατά συρροή. Πώς σου φαίνεται αυτό;
-Όσοι το άκουσαν, δικηγόροι, αλλά ακόμη και αστυνομικοί, μίλησαν για προσπάθεια εξόντωσης! Από την αρχή φάνηκε η διάθεση της αστυνομίας να τραβήξει την υπόθεση μέχρι τέλους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε δεν αφορά μόνο την διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας αλλά και την προτροπή σε πλημμέλημα κατά συρροή. Η "προτροπή" αυτή είχε να κάνει με ένα σύνθημα κατά των αναρχικών που βρέθηκε στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, και το οποίο δεν είχε να κάνει σε τίποτα με εμάς! Δηλαδή αυτοί οι κύριοι θεώρησαν ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι και για το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι -εθνικιστές προφανώς- έγραψαν ένα σύνθημα κατά των αναρχικών. Και μάλιστα ότι προτρέπουμε σε βία εις βάρος τους! Προφανώς, δεν έχουν παρατηρήσει τα εκατοντάδες συνθήματα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα τα οποία προτρέπουν -κατά την ίδια πάντα λογική- σε βία κατά των εθνικιστών (π.χ. "τσακίστε τους πατριώτες"). Αυτά για όσους μιλάνε για συνεργασία εθνικιστών-αστυνομίας…
-Νομίζετε ότι αν στην θέση σας βρισκόντουσαν "αντιεξουσιαστές" ή "συνασπισμένοι" νεολαίοι, θα τους αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο; Εδώ στον "Ελεύθερο Κόσμο" έχουμε φωτογραφίες αναρχικών να γράφουν συνθήματα με σπρέι, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Εσάς γιατί επέλεξαν να σας οδηγήσουν στο αυτόφωρο;
-Εάν ήμασταν αντιεξουσιαστές, αναρχικοί ή αριστεριστές και μας συνελάμβαναν το πιθανότερο είναι να μας έστηναν και άγαλμα για δράση… κατά του "φασισμού"! Πέρα από την αστεία πλευρά του πράγματος όμως, υπάρχει και η σοβαρή η οποία αποδεικνύει τις αγαστές σχέσεις του συστήματος με τον αντιεξουσιαστικό και εν γένει τον "προοδευτικό" χώρο. Έχουμε γίνει εκατοντάδες φορές μάρτυρες επεισοδίων που προκαλούν οι αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας με αποτελέσματα οδυνηρά για το κράτος και κυρίως για τους ανυποψίαστους πολίτες. Οι εικόνες είναι λίγο-πολύ γνωστές. Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπασμένες βιτρίνες, βανδαλισμοί και καταστροφές προφανώς πολύ σημαντικότερες από την… αναγραφή κάποιου συνθήματος με σπρέι. Και όμως! Όταν οι εν λόγω κύριοι συλλαμβάνονται δεν τους ασκούνται ποτέ ποινικές διώξεις διότι απλούστατα έχουν το προνόμιο να είναι αναρχικοί και αριστεροί και όχι εθνικιστές. Έχουν τις πλάτες ενός ολόκληρου συστήματος που άγεται και φέρεται από τον Συνασπισμό και από τις λοιπές "προοδευτικές" δυνάμεις του τόπου. Οι εθνικιστές, δηλαδή όσοι αγαπούν την πατρίδα τους και αγωνίζονται γι' αυτή, αποτελούν κόκκινο πανί. Είναι οι "κακοί", οι "οπισθοδρομικοί", ο απόλυτος "κίνδυνος". Το ότι είμαστε Έλληνες και δηλώνουμε υπερήφανοι γι' αυτό ήταν η αιτία που μας οδήγησε στο αυτόφωρο. Χαρακτηριστικό γεγονός που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι και αυτό που περιγράφετε με τις φωτογραφίες.

Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν

-Με ποιόν τρόπο σας αντιμετώπισαν στο αστυνομικό τμήμα; Τι σας έλεγαν οι αστυνομικοί, υψηλόβαθμοι και χαμηλόβαθμοι;
-Στην αρχή, πριν παρουσιαστεί δικηγόρος για την εκπροσώπησή μας, ήταν αρκετά επιθετικοί και έκαναν διάφορους "τσαμπουκάδες" κυρίως στους μικρότερους από εμάς, οι οποίοι φαινόμασταν έκπληκτοι από την τροπή που πήρε η υπόθεση. Είχαμε την εντύπωση ότι μας είχαν πάει στο αστυνομικό τμήμα για μία απλή εξακρίβωση στοιχείων. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούμε παραπάνω και σε μία, το πολύ δύο ώρες θα μας άφηναν να φύγουμε. Τελικά, αφού μας ανακοίνωσαν ότι εστάλη ειδικό σήμα για την περίπτωσή μας στην ΓΑΔΑ και άρα δεν μπορούν πλέον να κάνουν πίσω, άρχισαν να μας "παρηγορούν" λέγοντάς μας ότι είναι και αυτοί πατριώτες και ότι αν ήξεραν από την αρχή το ποιοί είμαστε δεν θα είχαν πάρει τέτοια τροπή τα πράγματα. Εκτός των άλλων μας πληροφόρησαν ότι η όλη επιχείρηση ξεκίνησε από κάποιο "κάρφωμα" χωρίς να μας πληροφορήσουν περαιτέρω. Από εκεί και πέρα η συμπεριφορά τους ήταν η συνηθισμένη και ακολουθήθηκε κανονικά η διαδικασία του αυτόφωρου (κράτηση, αποτυπώματα και φωτογραφίες στην ΓΑΔΑ, δικαστήρια Ευελπίδων και δίωξη από εισαγγελέα).
-Θα σας εμποδίσει όλη αυτή η διαδικασία που περάσατε, στο να συνεχίσετε να αγωνίζεστε;
-Λέγεται ότι ο,τι δεν μας σκοτώνει μας χαλυβδώνει. Αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωσή μας. Χωρίς να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα της δίκης, είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε αμετανόητα υπερήφανοι γι' αυτό που είμαστε. Αντιλαμβανόμαστε ότι στο σημερινό ελλαδικό κράτος το να δηλώνει κάποιος εθνικιστής μόνο προβλήματα μπορεί να του προκαλέσει, και ειδικότερα σε χώρους όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όμως δεν έχουμε σκοπό να δώσουμε στους εχθρούς μας την ευχαρίστηση να μας βλέπουν να σταματάμε τον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια