Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Το περιεχόμενον του σοσιαλισμού

Τι σημαίνει σοσιαλισμός; Ο καθένας στην Ελλάδα πιστευεί ότι σοσιαλισμός είναι ο,τιδήποτε του αρέσει. Εάν διαβάσετε τα διάφορα βιβλία και τας δηθεν μελέτας των Ελλήνων αυτοαποκαλουμένως σοσιαλιστών θα διαπιστώσετε, ότι η αποφεύγουν να δώσουν ένα ορισμόν του σοσιαλισμού η υποστηρίζουν αντιφατικούς όρους ή κκαι το συνέθεστερον γράφουν ολόκληρα κατεβατά και στο τέλος σου λέγουν αυτο είναι το περιεχόμενον του σοσιαλισμού.

Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι ψευδοεπιστήμονες της κοινωνιολογίας αγνοούν τι είναι πραγματικώς ο σοσιαλισμός . Με αποτέλεσμα η μάζαν είναι κακώς πληροφορημένη περι σοσιαλισμού. Εάν αμφιβάλλετε δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους "σοσιαλιστάς" που γνωρίζετε και να βεβαιωθήτε, ότι ο καθένας του έχει δαιφορετικήν γνώμη απο τον άλλο.

Οι αδαείς συνηθίζουν να συγχέουν τον σοσιαλισμόν με τας κρατικοποιήσεις και τα λεγομένας κοινωνικοποιήσεις. Πιστευούν δηλαδή ότι, όταν σε ένα κράτος κρατικοποιηθούν ή κοινωνικοποιηθούν αι επιχειρήσεις (λίγα, πολλαί, όλαι) τότε εγκαθιδρύεται σοσιαλιστικόν πολίτευμα. Αναμφισβητήτως αι αμαθείς έχουν την εντύπωσιν ότι η βάσις του σοσιαλισμού είναι η οικονομία.

Αυτη η υλιστική αντίληψις δεν ανταποκρίνεται στην αληθή ουσία του σοσιαλισμού , ο οποίος είναι ηθικόν αίτημα. Την άποψιν οτι ο σοσιαλισμός είναι ηθικόν αίτημα υπεστήριξε και ανέλυσε στην Ελλάδα με αξιοθαύμαστον επιχειρηματολογίαν ο Γεωργιος Παπανδρέου(ο παλίος) , ο οποίος απεριφράστως διεκήρυξεν , ότι "ο σοσιαλισμός δεν είναι δόγμα οικονομικόν , είναι ηθικόν αίτημα"(Γ.Παπανδρέου "Πολιτικά κείμενα" Γ' σελ. 213 εκδ. "Μπαϋρον". Ο ίδιος πολιτικός είς βαρυσημαντόντον άρθρο του στην "Καθημερινή"(10 Αυγούστου 1947) με τίτλο "Ο μεταπολεμικός κόσμος" ανέλυσε την κρίσι του σοσιαλισμού στο ιδεολογικόν επίπεδον. Εάν έζη και έβλεπε τα ρεζιλίκια των σημερινών σοσιαλιστών ποιο ξέρει τι θα έγραφε με το καυστικόν του ύφος.

Εκείνοι που παριστάνουν τον ιδεολόγο σοσιαλιστήν υποκρίνονται , διότι φωνάζουν για σοσιαλισμόν και εφαρμόζουν καπιταλισμόν. Παρακαλώ να προσέξετε την άποψιν μου. Ένας π.χ. που ισχυρίζεται ότι είναι Χριστιανός και δεν ζω ως Χριστιανός. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

Διότι το να είσαι κάτι πρέπει να το βιώνης. Αν δεν το ζής όπως λέγεις , δεν είσαι αυτό που λέγεις.

Σήμερα στην Ελλάδα , βλέπω ότι όσοι κάνουν τον σοσιαλιστήν , έχουν θαλαμηγούς, ιδιωτικάς νήσους, ιδιοκτητά ξενοδοχεία, βιομηχανίας, βτύονονται πανάκριβα και γενικώς διαβιούν ως οι προκλητικώτεροι κεφαλαικράται.

όπως εξελίχθη η κατάστασις δύο πράγματα είναι βέβαια. Πρώτον ότι ο σοσιαλισμός πάσχει απο πολιτικήν ,κοινωνικήν και οικονομικήν αοριστίαν και δευτερο οι σοσιαλισταί αληθώς είναι οι χειρότεροι καπιταλισταί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια