Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Μαζική εξόντωση μεταναστευτικών πουλιών στο Ιόνιο από λαθροκυνηγούς


Τρυγόνια, όπως το εικονιζόμενο, αλλά και άλλα αποδημητικά πουλιά θερίζουν οι λαθροκυνηγοί, με καταγγελία της Ορνιθολογικής Εταιρείας

Σε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες αποδημητικά πουλιά μετατρέπουν κάθε άνοιξη οι λαθροκυνηγοί τα όμορφα νησιά του Ιονίου.

Πρόκειται για μια πολύχρονη πρακτική εκατοντάδων λαθροκυνηγών κάθε ηλικίας, οι οποίοι, από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου, θερίζουν δεκάδες χιλιάδες πουλιά, κυρίως τρυγόνια, αλλά και όποιο άλλο είδος χρησιμοποιεί αυτή την διαδρομή στο μεταναστευτικό του ταξίδι. Η εγκληματική αυτή πρακτική έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι λαθροκυνηγοί έχουν επιβάλει το δικό τους τρομοκρατικό «νόμο» στην περιοχή, ενώ το κράτος είναι, άλλη μια φορά, απόν.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στο αποκορύφωμα της περιόδου λαθροθηρίας, περισσότερα από 15.000 πουλιά βρίσκουν το θάνατο από τους πυροβολισμούς 500 περίπου λαθροκυνηγών μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Οι ντόπιοι λαθροκυνηγοί, συνήθως, πυροβολούν από τις αυλές των σπιτιών τους ή από άλλες συγκεκριμένες θέσεις («πόστα»), τις οποίες διατηρούν επί χρόνια. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις λαθροκυνηγών από τα άλλα νησιά, οι οποίοι νοικιάζουν κατάλληλα «πόστα», ώστε να μπορέσουν και αυτοί να κυνηγήσουν πάνω στα κατάλληλα «περάσματα»!


Το ανοιξιάτικο κυνήγι παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πουλιά και την ελληνική νομοθεσία, που ορίζουν ότι απαγορεύεται το κυνήγι οποιουδήποτε είδους κατά τη διάρκεια της εαρινής αποδημίας.

Η άσκηση θήρας αυτή την περίοδο έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους πληθυσμούς των πουλιών, καθώς αυτά κατευθύνονται ήδη ζευγαρωμένα στους τόπους φωλεοποίησης. Σύμφωνα με τις αμέτρητες καταγγελίες που λαμβάνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, αλλά και τις θλιβερές διαπιστώσεις της, έπειτα από επιτόπια έρευνα, η Πολιτεία αδυνατεί να προστατεύσει την περιοχή, ενώ οι τοπικοί παράγοντες δεν δείχνουν πρόθυμοι να εναντιωθούν στους λαθροκυνηγούς.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ καλούν την Πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στο περιβάλλον και να εφαρμόσει το νόμο, δραστηριοποιώντας τη Δασική Υπηρεσία και όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Καλεί, επίσης, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας να συνδράμει στην προσπάθεια ενεργοποιώντας την θηροφυλακή της και ενημερώνοντας τα μέλη της για τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της πρακτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια