Τελικά το Τριμελές Εφετείο Αθηνών αθώωσε στις 18 Δεκεμβρίου τον Σωτήρη Μπλέτσα. Ο κ. Μπλέτσας είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, έπειτα από καταγγελία του βουλευτή της Ν.Δ. Ευγένιου Χαϊτίδη, για "διασπορά ψευδών ειδήσεων", καθώς διένειμε στο Αντάμωμα των Βλάχων το 1995 στην Νάουσα φυλλάδιο του γραφείου EBLUL (European Bureau for Lesser-Used Languages - Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Ομιλούμενες Γλώσσες), το οποίο αναφερόταν σε 5 μειονοτικές γλώσσες στην Ελλάδα: τουρκική, πομακική, σλαβομακεδονική, βλαχική και αρβανιτική. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Μπλέτσα προσήλθαν οι πολιτικοί Γιώργος Λιάνης (ΠΑΣΟΚ), Νίκος Μπίστης (ΑΕΚΑ), Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Φώτης Κουβέλης (ΣΥΝ), καθώς και στελέχη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) του Παναγιώτη Δημητρά, του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ) του καθηγητή Νομικής Νίκου Αλιβιζάτου και οι Τάσος Κωστόπουλος και Δημήτρης Ψαρράς του "Ιού" της "Ελευθεροτυπίας". Μέχρι την αθώωση του κ. Μπλέτσα, πολλοί από τους ανωτέρω δήλωναν πως ο χαρακτηρισμός της βλαχικής ως μειονοτικής γλώσσας δεν συνεπαγόταν τον χαρακτηρισμό των Βλάχων ως μειονότητας και πως οι σχετικές δηλώσεις, πχ. του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ήταν λίγο-πολύ συμπτωματικές. Χαρακτηριστικά το ΚΕΜΟ σε ανακοίνωση που την υπέγραφαν ο κ. Τσιτσελίκης και ο κ. Χριστόπουλος έλεγε πως "η ύπαρξη μειονοτικών γλωσσών δεν στοιχειοθετεί μηχανικά την ύπαρξη μειονοτήτων".
Όμως αμέσως μετά την αθώωση, οι αυτόκλητοι βλαχοπροστάτες άλλαξαν γραμμή και αποκάλυψαν τους νέους στόχους τους. Όπως ανακοινώθηκε "το EBLUL αποφάσισε την σύγκληση ειδικής διάσκεψης αντιπροσώπων των γλωσσικών μειονοτήτων στην Βόρεια Ελλάδα με αντικείμενο την δημιουργία γραφείου του EBLUL στην Ελλάδα. Την διάσκεψη θα παρακολουθήσουν αποκλειστικά αντιπρόσωποι πολιτιστικών και γλωσσικών μειονοτικών οργανώσεων". Με δύο λόγια το EBLUL (υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως), όχι μόνο ομιλεί πλέον περί μειονοτήτων, αλλά θα οργανώσει και συνέδριο αντιπροσώπων των 5 γλωσσικών μειονοτήτων, το οποίο μάλιστα θα είναι "κεκλεισμένων των θυρών"... Πώς άραγε θα επιλεγούν οι αντιπρόσωποι των "μειονοτήτων"; Με ελεύθερες εκλογές ή με κριτήριο τον ανθελληνισμό τους; Από ποιούς θα επιλεγούν; Από τις "μειονότητες" ή από το EBLUL; Γιατί το συνέδριο δεν θα είναι ανοικτό για όλους τους Έλληνες πολίτες, από τους οποίους χρηματοδοτείται (μέσω της Ευρωπαϊκής Ενώσεως) το EBLUL; Πολλά τα ερωτήματα και θα περιμένουμε (ίσως επ' άπειρον) απαντήσεις από τους ανθρώπους του EBLUL...
Τις ανησυχίες μας για την δράση του EBLUL επιβεβαιώνει και ο ορισμός από τον πρόεδρο του EBLUL Bojan Brezigar του διαβόητου Γεώργιου Νακρατζά ως οργανωτή της διάσκεψης. Για όσους δεν γνωρίζουν τον κ. Νακρατζά, αναφέρουμε ενδεικτικά πως έχει συγγράψει βιβλία για "την γενοκτονία των Τούρκων της Μικράς Ασίας από τους Έλληνες" (το οποίο εκδόθηκε στα τουρκικά από τουρκικό εκδοτικό οίκο της Κωνσταντινουπόλεως), την "αλβανική καταγωγή των Νεοελλήνων" και την "στενή φυλετική συγγένεια Ελλήνων, Βουλγάρων και Τούρκων" (τα έσοδα του οποίου τα δώρισε στο σλαβικό "Ουράνιο Τόξο"). Αν ο Νακρατζάς γράφει αλήθειες, τότε τα δύο τελευταία βιβλία οδηγούν στο συμπέρασμα πως ... οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι είναι αλβανικής καταγωγής! Ζει στην Ολλανδία, αλλά έρχεται συχνά στην Ελλάδα για να συντονίζει τις κινήσεις των εντός της Ελλάδας "μειονοτήτων". Η οργάνωση του συνεδρίου "μειονοτήτων" ήταν ανέκαθεν στόχος του κ. Νακρατζά. Ήδη από το 1999 ζητούσε με επιστολή προς στελέχη της "Συλλόγου Επιστημόνων της Τουρκικής Μειονότητας" την δημιουργία κόμματος-πλατφόρμας από Τούρκους, "Μακεδόνες", Πομάκους, Τσιγγάνους, Βλάχους, Αρβανίτες, οικολόγους, την σταλινική ΟΑΚΚΕ και τις "καταπιεζόμενες" θρησκευτικές μειονότητες, ώστε να μπορέσουν να πλησιάσουν το 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτές. Ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το συνέδριο "μειονοτήτων" του EBLUL, ο κ. Νακρατζάς είναι αποκαλυπτικότατος στην ανωτέρω ανακοίνωση. Αρνείται την ύπαρξη πομακικής εθνικής μειονότητας, επειδή θεωρεί πως οι Πομάκοι νιώθουν Τούρκοι! Δηλαδή η δημιουργία μειονοτήτων στην Ελλάδα σταματάει εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντα της Τουρκίας... Απίστευτη κατάντια για ένα Έλληνα και για το EBLUL που τον επέλεξε ως οργανωτή του συνεδρίου μειονοτήτων. Σημειώνουμε πως και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων INAF (όργανο της ΜΙΤ) σε σχετική ανταπόκριση, αποσιωπά εντελώς την πομακική ως μία από τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες στην Ελλάδα.
Οι κατ' επάγγελμα προστάτες μειονοτήτων ζητούν την αναγνώριση μειονοτήτων όπου ανακαλύπτουν "άνω του ενός" Έλληνες πολίτες με διαφορετική εθνική, γλωσσική ή θρησκευτική ταυτότητα. Και φυσικά την αναγνώριση μειονοτήτων, ακολουθούν τα σχετικά δικαιώματα: ξεχωριστά σχολεία, μέσα ενημέρωσης, βιβλία και εφημερίδες, ποσόστωση μειονοτικών στους δημόσιους διαγωνισμούς, κρατικές επιχορηγήσεις κ.λπ. Αλλά η νομική πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη και εντελώς διαφορετική. Βάσει των διεθνών συνθηκών που η Ελλάδα έχει υπογράψει (πολλές μάλιστα με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών!), η μοναδική μειονότητα (δηλαδή πληθυσμός με διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα έναντι του οποίου το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει διεθνείς υποχρεώσεις) είναι η μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη. Και η Ελλάδα σέβεται απολύτως τα δικαιώματά της, όπως ορίζονται στην συνθήκη της Λωζάνης (1923). Γιατί οι προστάτες μειονοτήτων το αποκρύπτουν; Γιατί δεν επιχειρούν να εξετάσουν πόσο σέβεται η Τουρκία την συνθήκη και τα δικαιώματα της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο; Η ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί σταματάει στα σύνορα της Τουρκίας; Μήπως επειδή εκεί αρχίζει η ελληνοτουρκική "φιλία";
Η προσπάθεια του EBLUL και των συνεργατών του να δημιουργήσουν 5 γλωσσικές μειονότητες στην Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά σε νομικό κενό. Στηρίζεται μόνο στην αδιαφορία και την σιωπή των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι κυριολεκτικά τρέμουν να προασπίσουν τα ελληνικά συμφέροντα απέναντι στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Για να σταματήσει η μετατροπή της πατρίδας μας σε πολυπολιτισμική "Δημοκρατία των Νοτίων Βαλκανίων" με δεκάδες μειονότητες, καταψηφίστε τους ανίκανους πολιτικούς των "μεγάλων" κομμάτων. Κρατήστε την Ελλάδα Ελληνική.
του Νίκου Δούκα |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου