Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Φεστιβάλ για το χασίς...

Το διήμερο 2-3 Μαΐου οργανώνεται(πραγματοποιηθηκε,η ειδηση ειναι ετεροχρονισμενη) στην Αθήνα, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το «4ο Κανναβικό(;) Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ». Σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις 220 Φεστιβάλ του ίδιου χαρακτήρα, με το κοινό αίτημα: την ελεύθερη, χωρίς ποινικές κυρώσεις, χρήση της ινδικής κάνναβης (χασίς) από εκείνους που το επιθυμούν. Οχι τόσο ως παραχώρηση αναφαίρετου δικαιώματος, αλλά κυρίως ως αναγκαίο μέτρο για τον περιορισμό της χρήσης ναρκωτικών ουσιών γενικά.

Η συζήτηση είναι αρκετά παλιά και μέχρι τώρα ατελέσφορη. Η χώρα μας εφαρμόζει μία από τις αυστηρότερες διεθνώς νομοθεσίες για τη χρήση ινδικής κάνναβης και ναρκωτικών ουσιών γενικότερα με σταθερό αποτέλεσμα τη δίωξη του ανυπεράσπιστου χρήστη και πολύ λιγότερο του «διαπλεκόμενου» και με ισχυρή υποστήριξη εμπόρου και διακινητή. Αυτό γενικώς συμβαίνει με τις αυστηρές ποινές και με την αυστηρότητα, στρέφεται κατά των αδυνάτων και ανυπεράσπιστων και ευνοεί τους ισχυρούς.

Αφετηρία της συζήτησης για την ελεύθερη χρήση της ινδικής κάνναβης υπήρξε η διεθνώς αποδεκτή διαπίστωση ότι σε καμιά χώρα η αυστηρή νομοθεσία δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την αλματώδη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών. Κάτι διαφορετικό πρέπει να σκεφθούμε, αρχίζοντας από την αρχή, από τις αιτίες που προκαλούν τη ροπή, ιδίως των νέων, προς τα ναρκωτικά. Υπάρχουν ασφαλώς αιτίες κοινωνικές που δρουν συλλογικά για ομάδες και κατηγορίες. Οπως υπάρχουν και αιτίες ψυχολογικές, για το κάθε άτομο ξεχωριστά. Οι ίδιες περίπου αιτίες υπήρχαν και σε προηγούμενες εποχές, όπου η χρήση ναρκωτικών ουσιών ήταν πολύ πιο περιορισμένη από σήμερα! Επί δεκαετίες ασχολούνται με το φαινόμενο της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών οι κοινωνιολόγοι, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι και φυσικά οι δικαστές και οι χωροφύλακες. Τα αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά.

Μέχρι που στις ΗΠΑ, οι οποίες σημειωτέον, παρά την αυστηρότατη νομοθεσία τους, έχουν το πιο ώριμο μοντέλο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, στο ερώτημα γιατί οι νέοι ρέπουν προς τα ναρκωτικά πολύ περισσότερο από παλαιότερα, μερικοί απαντούν κυνικά, γιατί διαθέτουν περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Η απάντηση αυτή, παρά την κυνικότητά της, κρύβει πυρήνα αλήθειας και μάλιστα σημαντικής.

Αρχισαν, λοιπόν, να μελετούν τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών ως «μάρκετινγκ» και μάλιστα παράνομο ή δήθεν παράνομο. Αποκαλύφθηκε το πλέον ευφυές «μάρκετινγκ» με μορφή «πυραμίδας» που, διατηρώντας και επιβάλλοντας υψηλές τιμές (λόγω «παρανομίας»), συνδυάζει εκβιάζοντας τις πωλήσεις με τις ανάγκες του πωλητή, στρατολογώντας «βαποράκια», και εξασφαλίζει ισχυρή υποστήριξη με τη διαφθορά σε όλα, ανεξαιρέτως, τα σημεία επαφής του «μάρκετινγκ» με τις ποικιλώνυμες αρχές και γενικότερα με την κοινωνία.

Υπολόγισαν ότι αφαιρώντας από το «παράνομο μάρκετινγκ» την ινδική κάνναβη και τα άλλα ομοειδή, επιτρέποντας την ελεύθερη χρήση τους, του αφαιρείς τον μισό παγκόσμιο τζίρο και τη μισή δύναμη. Μερικοί προχωρούν σε ριζοσπαστικότερη λύση, τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών ουσιών, που, κατά τη γνώμη μου θα συντρίψει, με την κάθετη πτώση των τιμών, την παραγωγή και το «παράνομο μάρκετινγκ». Η υποκατάσταση της ηρωίνης με τη μεθαδόνη, η οποία είναι επίσης ναρκωτική ουσία, προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι ευεργετική, αρκεί η χρήση της να είναι προσιτή...

Τουλάχιστον, ας αφαιρεθεί από το «παράνομο μάρκετινγκ» η ινδική κάνναβη, το χασίς. Το οποίο οδηγεί στα «βαριά» ναρκωτικά όχι λόγω των φυσικών ιδιοτύπων του ή της εξάρτησης που μπορεί να προκαλέσει, αλλά κυρίως γιατί εμπλέκει τον νέο χρήστη με το παράνομο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη
ΠΗΓΗ:''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:TO XAΣΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;
H ΗΡΩIΝΗ;
H KOKAINH;
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια