Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

«Καλπομαχίες» καθηγητών - ανανεωτικών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης κάλεσε  τους συντρόφους του να πάρουν  ξεκάθαρη θέση για τις κινητοποιήσεις  των φοιτητών, ενώ ο Αλέκος  Αλαβάνος, όταν κλήθηκε να  καταδικάσει τα επεισόδια, υπέδειξε  ως «ηθικό αυτουργό» την κυβέρνηση
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης κάλεσε τους συντρόφους του να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος, όταν κλήθηκε να καταδικάσει τα επεισόδια, υπέδειξε ως «ηθικό αυτουργό» την κυβέρνηση

ΜΑΙΝΕΤΑΙ
η εμφύλια σύρραξη στον Συνασπισμό για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις των φοιτητών. Η ηγεσία του ΣΥΝ τάχθηκε χθες επισήμως κατά της αρπαγής των καλπών και των περιστατικών βίας που λαμβάνουν χώρα στις εκλογικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια. Ωστόσο παραμένει ασαφής η θέση του κόμματος σε σχέση με την καθολική ψηφοφορία και τη συμμετοχή των φοιτητών σ΄ αυτές.
Χθες, ο Όμιλος Προβληματισμού και Παρέμβασης ΑΡΣΗ (Αριστερά Σήμερα), που εξ αρχής τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας και πρόεδρος της οποίας είναι ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, επανήλθε με ανακοίνωσή του για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, ασκώντας κριτική στην ΠΟΣΔΕΠ, στην ηγεσία της οποίας βρίσκονται πανεπιστημιακοί του Συνασπισμού. Η ΠΟΣΔΕΠ είχε χαρακτηρίσει τη ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου συμμετοχής των φοιτητών στην εκλογή πανεπιστημιακών αρχών ως μία από τις αυταρχικές παρεμβάσεις που επιχειρεί ο νέος νόμος για να υποκαταστήσει τις οργανωμένες συλλογικές λειτουργίες του φοιτητικού κινήματος. Η ΑΡΣΗ με την ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι εάν οι βίαιες ενέργειες συνεχιστούν, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα βρεθούν ενώπιον της μεγαλύτερης κρίσης τους και χωρίς δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές, θα απολέσουν την αυτοδιοίκηση που προβλέπει το Σύνταγμα.
Ο Όμιλος ΑΡΣΗ ουσιαστικά απαντά και στον πανεπιστημιακό Νίκο Θεοτοκά, ο οποίος αρθρογραφώντας στην «Αυγή», εξομοιώνει κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, ακροδεξιά, Αριστερή Μεταρρύθμιση (οι ανανεωτικοί πανεπιστημιακοί) και το ΚΚΕ, επειδή «για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν να ανοίξουν μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Συνασπισμό, που τάχα υποθάλπει την απαγωγή ή καύση της κάλπης».

Η απάντηση Αλαβάνου
Χθες ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι «η δική μας θέση δεν είναι να παίρνουμε κάλπες, ούτε τίποτε, είναι να αντιδράσουμε για τα μέτρα της κυβέρνησης», ενώ όταν ρωτήθηκε από τον Αlpha εάν καταδικάζει τα επεισόδια στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «καταδικάζουμε τον ηθικό αυτουργό και ηθικός αυτουργός δεν είναι ο απλός νομοθέτης, αλλά ο κ. Καραμανλής και ο κ. Στυλιανίδης, οι οποίοι με ερειστικές δηλώσεις προσπάθησαν να ρίξουν σε μια τεράστια κρίση το πανεπιστήμιο».

Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης επανέλαβε ότι η καθολικότητα της ψήφου στις πρυτανικές εκλογές είναι πολύ παλιά θέση του κόμματος και προκάλεσε ορισμένους συντρόφους του να πάρουν σαφή θέση, λέγοντας: «Ο καθένας μπορεί παίρνοντας επάνω του το βάρος της κρίσεως να πει “ναι”, είναι η θέση μας, δεν την προβάλλουμε διότι προηγούνται άλλα πράγματα, ή την παραμερίζουμε διότι προέχει ένα μεγαλύτερο καλό ή κακό».
Επίσης ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πρυτανικών εκλογών είναι υπέρ της καθολικής συμμετοχής των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές. Ακόμη, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης ανέφερε στον 9,84 ότι του είναι αδιανόητο το γεγονός ότι κάποιοι αρπάζουν τις κάλπες στα πανεπιστήμια, ενώ επέκρινε και την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος για την κριτική που άσκησε στην Ανανεωτική Πτέρυγα, λέγοντας ότι δεν μπορεί μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον κήνσορα και θεράποντα της άλλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080527&nid=8651130&sn=&spid=876

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια