Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

60 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ



Και η απαντηση του Ισραήλ .
Ως συνηθως αρχίζουν τις κλάψες και τις απειλές του αντισημιτισμου.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στο κείμενο της Παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα το οποίο υπέγραψαν Έλληνες διανοούμενοι και καλλιτέχνες.
Το κείμενο της πρεσβείας του Ισραήλ έχει ως εξής:
«Με μεγάλη λύπη είδαμε τις υπογραφές σας στην διακήρυξη της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, που καταδίκαζε τους εορτασμούς για την 60ή Επέτειο του Ισραήλ.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ουσιαστικά υιοθετήσατε ένα μονόπλευρο μανιφέστο το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για όλα τα προβλήματα στην Ισραηλο - Παλαιστινιακή σύγκρουση, αγνοώντας τις μεγάλες ευθύνες της αραβικής πλευράς, μεταξύ των οποίων και η άρνηση της για δεκαετίες να αναγνωρίσει το Ισραήλ, ένα νόμιμο κράτος μέλος του ΟΗΕ.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι υποθέτετε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, όταν στην πραγματικότητα η επιδίωξη αυτή αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας μας. Δεν υπάρχει οικογένεια στο Ισραήλ που να μην έχει θρηνήσει θύματα στη σύγκρουση με τον αραβικό κόσμο. Η επικρατούσα πολιτική θέση στο Ισραήλ είναι ότι υπάρχει μόνο μία λύση για την σύγκρουση - δύο κράτη, το Ισραήλ και ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος, τα οποία θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια. Όμως φαίνεται ότι υιοθετείτε την ακραία θέση για την επιστροφή εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων στο Ισραήλ, κάτι το οποίο θα ισοδυναμούσε με την καταστροφή του.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αγνοείτε τις μεγάλες προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει για την επίτευξή της ειρήνης. Η απάντησή στην βούληση μας να προχωρήσουμε σε μεγάλες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις στο Κάμπ Ντέϊβιντ το 2000 καθώς και στην πλήρη αποχώρησή μας από τη Γάζα και τον Λίβανο ήταν ένα κύμα τρόμου και καταιγισμός ρουκετών εναντίον των πολιτών μας. Τα παιδιά μας στην πόλη Σντερότ αναγκάζονται να ζουν σε καταφύγια, αλλά το μανιφέστο που υπογράψατε δεν λέει λέξη γι΄ αυτά. Επιπλέον, δεν λέει τίποτα για τα ακραία καθεστώτα και τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως είναι το Ιράν και η Χαμάς. που απορρίπτουν την λύση των δύο κρατών και έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν το Ισραήλ.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ειρήνη, αλλά το να υπογράφει κανείς μονόπλευρα μανιφέστο δεν συμβάλλει καθόλου στην προώθησή της. Όπως είπε κάποτε ο βραβευμένος με Νομπέλ μεγάλος φιλόσοφος της Αλσατίας, Άλμπερτ Σβάϊτσερ: «Η ηθική δεν είναι τίποτα εκτός από τον σεβασμό για την ζωή.» Επομένως, σε ότι αφορά την ανθρώπινη ζωή η ηθική δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Η εύλογη υποστήριξη σας για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να βρείτε χώρο στην καρδιά σας και για το Ισραήλ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια