Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Η Αλήθεια και η Σύγχρονη Προσέγγισή της.


Η Χίος και η απέναντι γη της Ιωνίας αποτελούν έναν καθοριστικό για την πορεία του ελληνικού λαού και του πολιτισμού του σύμπλεγμα, το οποίο εκτός από τα προαναφερόμενα έγινε μάρτυς δύο εκ των μεγαλυτέρων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη παγκόσμια ιστορία. Η μαζική σφαγή της Χίου το 1822 και εκατό χρόνια αργότερα το αντίστοιχο έγκλημα στη Σμύρνη και σε όλη την Ιωνία αποτελούν στίγματα όχι μόνο για το θύτη αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα, η οποία όχι μόνο δεν τιμώρησε τους υπεύθυνους αλλά τους άφησε να διαπράξουν και άλλα, δίνοντας ταυτόχρονα το παράδειγμα να τους ακολουθήσουν και άλλοι μιμητές τους. Η Νέα Μονή της Χίου με τα συγκλονιστικά τεκμήρια της πρώτης δολοφονίας και οι χιλιάδες μικρασιάτες και οι απόγονοί τους στη Χιακή γη είναι ορισμένες ψηφίδες από το μεγάλο και τραγικό για την ανθρωπότητα και τον ελληνικό λαό έγκλημα.

Η Χίος και ο εδώ Ελληνισμός μπορούν κατανοήσουν, έχοντας το δικό τους τραγικό βίωμα, το μαζικό έγκλημα που διαπράχθηκε στον Πόντο, στη Θράκη, και στις απέναντι Ιωνικές ακτές. Μπορούν να κατανοήσουν αυτό που συνέβη βάσει ενός οργανωμένου, προσχεδιασμένου και συστηματικού σχεδίου εξαφάνισης ενάντια στον Ελληνισμό του Πόντου, της Θράκης και της Ιωνίας. Μαζική εξαφάνιση ενός λαού με ιδιαίτερη και τεράστιας αξίας προσφορά στο χώρο που ζούσε αλλά και σε όλον τον πλανήτη. Ίδιες μεθόδους το 1822 με μαζικές εκτελέσεις, σφαγές μέσα σε εκκλησιαστικούς χώρους, βιασμούς γυναικών, δημιουργία ορφανών και μεταφορά τους σε άλλη εθνική ομάδα.

Τα ίδια που ακολουθήθηκαν και αργότερα στις πόλεις και τα χωριά του Πόντου, της Θράκης, της Ιωνίας και συνθέτουν το έγκλημα της γενοκτονίας. Αυτό που δυστυχώς ορισμένοι και ορισμένες, δυστυχώς και στον ελλαδικό χώρο, αμφισβητούν εδώ στον τόπο τέλεσης ενός εγκλήματος, εδώ στο νησί της Χίου, ότι συντελέστηκε με βάση την τύπο και τον ουσία της έννοιας της γενοκτονίας, το έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων. Αυτό είναι ασέβεια και ύβρις όχι μόνο προς τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των μαζικών δολοφονιών αλλά και έναντι των νέων γενεών όλου του πλανήτη, στις οποίες πρέπει να τους μαθαίνεις την αλήθεια και όχι το ψέμα και την προπαγάνδα.

Η Χίος μπορεί να αποτελέσει χώρο έρευνας και μελέτης των γενοκτονιών που έχουν τελεσθεί και να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την τεκμηρίωση των μαζικών εγκλημάτων. Θα είναι μία συμβολή των νέων ανθρώπων της Χίου και όλων των ανθρώπων στην αναζήτηση της αλήθειας και της ανάδειξης του μαζικού εγκλήματος, θα είναι μία ουσιαστική προσφορά στην διερεύνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Ιωνίας.

*Μέρος της ομιλίας του Φάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση- αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χίου «Λέων Αλάτιος» σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια