Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Οι... αριστεροί ακραίοι εθνικιστές

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από Το Μαύρο Πρόβατο (F.Y.R. The Black Sheep) για την "πετυχημένη" εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΝ και λοιπόν "δημοκρατικών δυνάμεων" υπέρ το αυτοπροσδιορισμού των "Μακεδόνων" πριν από μερικές μέρες στα Σκόπια...


Να αναγνωριστεί η ...“μακεδονική μειονότητα” ζήτησαν (μεταξύ των άλλων)
οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικώς τα μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού, αρκετών εκ των ...συνιστωσών αυτού, καθώς και αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων από Ελλάδα και ΠΓΔΜ προχώρησαν στην προαναγγελθείσα διαδήλωση-πορεία στο κέντρο των Σκοπίων με σύνθημα «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ»..

Οι Έλληνες συμμετέχοντες (που δεν ξεπερνούσαν τον αριθμό των 60 ατόμων) υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονία»(!),το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, υποστήριξαν επίσης την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ' την ΠΓΔΜ, την αναγνώριση ...μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα κλπ. (Για την Σκοπιανή μύτη της Κλεοπάτρας δεν συζήτησαν πάντως)

Η συνάντηση ξεκίνησε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας (φωτό 1) της Φυρομ όπου συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις οι 2 πλευρές..

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους με σκοπό να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας που- παρεμπιπτόντως.. -ονομάζεται και αυτή «Μακεδονία» (Ω, τι σύμπτωση)...

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, γιατί την ίδια ώρα στη συγκεκριμένη πλατεία είχε διοργανωθεί συναυλία του ποπ συγκροτήματος Sugar Babes, και έτσι η πορεία κατέληξε σε παρακείμενο πάρκο (φωτό 2), όπου οι έλληνες προοδευτικοί και οι «μακεδόνες» εθνικιστές διαδήλωσαν υπέρ της «Μακεδονίας» και επίσης οι έλληνες «αντιεθνικιστές» συμπαραστάθηκαν στο δικαίωμα των Σκοπιανών να έχουν εθνικό αυτοπροσδιορισμό. Πως γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή αντιεθνικιστές να είναι υπέρ ΕΘΝΙΚΟΥ προσδιορισμού, μόνο αυτοί το ξέρουν (και ο Σόρος φυσικά...)

Ακούστηκαν βέβαια και απόψεις ΚΑΤΑ του άκρατου εθνικισμού που υπάρχει στα Σκόπια, αλλά στα πλαίσια της πολιτικής και όχι της ουσίας. Δηλαδή το να λέγονται «Μακεδόνες» δεν το θεωρούν εθνικισμό...


Κατ' αρχάς, να τους χαίρονται αυτούς τους «προοδευτικούς» πολίτες οι κ.κ. Τσίπρας και Αλαβάνος. Και βέβαια αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, αν οι απόψεις αυτές εκφράζουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχουμε βαρεθεί να ξεσηκώνεται το σύμπαν όταν π.χ. ο ξάδελφος του μπατζανάκη της καθαρίστριας στο σπίτι του ανιψιού της γραμματέως του χι δεξιού, είχε σχέση με μία κοπέλα που ο θείος της ήταν στην ΕΠΕΝ (ιδού τα αυγά του φιδιού, οι ναζιστές κλπ.) και τώρα να μη μιλάει κανένας...

Εδώ έχουμε επίσημα στελέχη και συνιστώσες ενός κόμματος που βγαίνουν φόρα παρτίδα και υποστηρίζουν ακραίες εθνικιστικές απόψεις (από την άλλη μεριά των συνόρων βέβαια, γιατί εδώ φοράμε το προοδευτικό μας προσωπείο). Γιατί δεν έχουμε ανάλογο θόρυβο;

Αν δεν ήταν το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ διαδύκτιο, η είδηση θα πέρναγε όπως της ήθελαν οι διάφοροι Νεοταξίτες και τα φερέφωνα τους. Αν δείτε π.χ. πως την πέρασαν ΟΛΑ τα «έγκυρα» ΜΜΕ της Ελλάδας θα καταλάβετε τι εννοώ. Το ίδιο ρεπορτάζ, ακριβής αντιγραφή, σε «Καθημερινή», «Έθνος» κλπ. Διαβάστε πως ήθελαν να περάσουν την είδηση:

«Με σύνθημα «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ», μέλη αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, οργάνωσαν σήμερα δημόσια συζήτηση στα Σκόπια και κατόπιν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή και την εκκρεμότητα της ονομασίας, αναπτύσσεται ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές των συνόρων και παράλληλα η εξάρτηση από το ΝΑΤΟ.
Πρόσθεσαν ότι στις δύο χώρες υπάρχουν και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, κινήματα και οργανώσεις που πιστεύουν ότι οι λύσεις στα προβλήματα της περιοχής δεν μπορούν να προωθηθούν με αποκλεισμούς, εθνικιστικά συλλαλητήρια και μισαλλοδοξία, παρά μόνον με την ανάπτυξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών των χωρών των Βαλκανίων.
Μέλη των οργανώσεων αυτών από την Ελλάδα, υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία που επέλεξαν οι πολίτες της χώρας αυτής, καθώς και το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού.
Μέλη των οργανώσεων από τα Σκόπια, καταδίκασαν, όπως ανέφεραν, εκδηλώσεις αλυτρωτικού περιεχομένου που αναπτύσσονται τελευταία στην ΠΓΔΜ και επεσήμαναν ότι, με πρόσχημα την εκκρεμότητα της ονομασίας, επιχειρείται από ορισμένα πολιτικά κέντρα η ενίσχυση της εθνικιστικής ιδεολογίας στο εσωτερικό της χώρας. Από την Ελλάδα, στη συζήτηση και την πορεία που έγινε στα Σκόπια, συμμετείχαν εκπρόσωποι της «Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας» (στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, κα).
Από την ΠΓΔΜ συμμετείχαν η οργάνωση «Δράση για την Ειρήνη», η πρωτοβουλία πολιτών «Δεν πίνουμε Πετρέλαιο» και η κίνηση «Ενάντια στο ΝΑΤΟ».

Προσέξτε διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και του «έγκυρου» ρεπορτάζ. Καμία αναφορά στις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ απόψεις περί «Μακεδονικής γλώσσας» «μακεδονικού έθνους» «μακεδονικής μειονότητας» κλπ. που ακούστηκαν στη συγκέντρωση αυτή και ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ από τους ...Έλληνες προοδευτικούς ταγούς.

Επίσης (πολύ έξυπνα) γίνεται αναφορά σε «Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία», έτσι αόριστα. Καμία αναφορά στη Νεολαία Συνασπισμού που επίσης συμμετείχε. Δηλαδή αν αύριο η Νεολαία ΚΚΕ, ή ΛΑΟΣ συμμετέχει σε ένα διεθνές φόρουμ δεν θα το γράψουμε; Γιατί αποκρύπτουμε ότι η Νεολαία Συνασπισμού ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ και άρα ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ τις ακραίες εθνικιστικές απόψεις των «Μακεδόνων»; Μήπως γιατί μετά δεν θα μας δένει το γλυκό με τις δημοσκοπήσεις;

Όλα αυτά μου φαίνονται πολύ περίεργα, αγαπητοί φίλοι. Αν ο ΣΥΝ και οι συνιστώσες του έχουν δίκαιο, γιατί δεν βγαίνουν ανοιχτά να το υποστηρίξουν; Γιατί τόσο παραμύθι, τόση παραπληροφόρηση, τόσο παρασκήνιο; Γιατί δεν λένε ευθέως «Ναι είμαστε υπέρ της Νέας Τάξης, υπέρ του νέου σχεδιασμού συνόρων στα Βαλκάνια και όλοι εσείς είστε λάθος». Απλά και ξάστερα. Γιατί πάνε να το περάσουν διά της πλαγίας; Γιατί εφευρίσκουν διάφορους τρόπους με βιβλία, παραποιήσεις ιστορίας, για να μας πείσουν ότι ...είμαστε ελέφαντες; Γιατί όλα αυτά να θυμίζουν θεωρίες συνομωσίας και διεθνών κέντρων; Γιατί άραγε, αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια