Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Πρόκληση ΗΠΑ με Σκόπια.Κάλεσαν τη FΥRΟΜ σε σύνοδο ως «Μακεδονία». Αποχώρησε η Ελλάδα







Σε «πραξικόπημα» στο θέμα της ονομασίας προχώρησαν οι ΗΠΑ, καλώντας τη γειτονική χώρα με το όνομα «Μακεδονία» σε σύνοδο που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον. Στην προκλητική αυτή ενέργεια αντέδρασε η ελληνική αντιπροσωπεία, αποχωρώντας από τις εργασίες της συνόδου

Σε διπλωματικό «πραξικόπημα» προχώρησε η Ουάσιγκτον στο θέμα των Σκοπίων αφού κάλεσε τη γειτονική χώρα να παρευρεθεί με το όνομα «Μακεδονία» στη σύνοδο για την «Πρωτοβουλία κατά της Διασποράς Όπλων Μαζικής Καταστροφής» που διεξήχθη στην αμερικανική πρωτεύουσα, προκαλώντας την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Η πρόκληση των ΗΠΑ εκδηλώνεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στα Σκόπια κι ενώ η ηγεσία της FΥRΟΜ επιδίδεται σε θρασύτατες δηλώσεις που αφορούν το θέμα της ονομασίας της. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό ατόπημα των ΗΠΑ σε περίοδο κατά την οποία γίνονται προσπάθεις, στα πλαίσια του ΟΗΕ, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Η ελληνική πλευρά, με επικεφαλής τον πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλέξανδρο Μαλλιά, αντιδρώντας στην αμερικανική πρόκληση, αποχώρησε από τις εργασίες της συνόδου τη στιγμή που στην αίθουσα εισερχόταν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους, Στιβ Χάντλεϊ. Ταυτόχρονα, αποχώρησε και η κυπριακή αντιπροσωπεία. Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση έως τις πρωινές ώρες ενώ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε γραπτή δήλωσή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως διοργανωτές της συνόδου οι ΗΠΑ προσκάλεσαν τις χώρες που μετέχουν με βάση το όνομα με το οποίο τις αναγνωρίζουν. Από τον Νοέμβριο του 2004 οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και έτσι προσκάλεσαν τη Μακεδονία σε αυτή τη σύνοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια